Home

Glasajte za "cazinsko nogometno čudo": Salko Mujanović u utrci za najboljeg igrača pete austrijske lige

21 Jun

Glasajte za "cazinsko nogometno čudo": Salko Mujanović u utrci za najboljeg igrača pete austrijske lige

Bivši krilni napadač FK “Krajina” i sarajevske “Bosna Seme”, Cazinjanin koji je neko vrijeme igrao i u austrijskom četvrtoligašu Worglu, trenutno je igrač USV Rudersdorfa, te je postigao 20 golova u 22 utakmice nastupajući za isti klub.

Mujanović u novembru puni 21 godinu, a proteklu sezonu je završio na drugom mjestu liste najboljih strijelaca pete austrijske lige. Svojim sjajnim igrama za Rudersdorf privukao je pažnju kako lokalnih, tako i austrijskih medija.

Mladi Cazinjanin, kojeg su ne tako davno opravdano prozvali "cazinskim nogometnim čudom", ali i "bombarderom" nakon što je postigao tri gola za tri minute, nominiran je za najboljeg igrača pete austrijske lige. Glasanje traje do 17. jula, a do titule najboljeg može doći uz pomoć vaših glasova.

Osim što je u utrci za najboljeg igrača lige, također je u utrci i za najpopularnijeg igrača Austrije pošto će se nakon glasanja uzimati podaci iz svih liga u Austriji. 

Svoj glas Mujanoviću možete dati OVDJE.

Karijeru je počeo sa sedam godina u omladinskim selekcijama FK “Krajina” za koju je debitirao sa svega 16 godina. Na debitantskom nastupu postigao je pogodak i već tada su ga počeli krasiti brojnim epitetima, kao što je “cazinsko nogometno čudo”.Trenere je posebno privukla njegova urođena eksplozivnost i brzina, po čemu se isticao od ostalih saigrača.

Nakon “Krajine” Mujanović je na ljeto 2014. godine prešao u redove novoosnovanog FK “Bosna Sema”, koji se tada takmičio u Kantonalnoj ligi Sarajevo. Klub je u premijernoj sezoni osvojio ligu i kup, a Mujanović je bio najbolji strijelac kluba sa 10 golova u 18 nastupa u oba takmičenja. Nakon toga prelazi u austrijski Worgl, a zatim u sadašnji klub.

 
(Cazin.NET)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top