Ispovijest Andreje Bojića: Gledao mi je kćerku kako raste, a onda ju je napastvovao

Poznajemo se, odrasli smo zajedno. Gledao mi je kćerku kako raste, a onda ju je napastvovao - rekao je u ispovijesti za "Blic" Andreja Bojić, otac Snežane, još jedne žrtve Milutina Jeličića Jutke, predsjednika opštine Brus.

Nakon što je ovaj beogradski list objavio ispovijest Marije Lukić, Jeličićeve sekretarice koja je godinama trpjela seksualno uznemiravanje i ucjene šefa da bi joj osigurao napredovanje u karijeri, javio se Andreja Bojić iz sela Žunje kod Brusa.

Ispričao je jezivo iskustvo koje je njegova kćerka doživjela s Jeličićem i kako je srećom izbjegla da bude silovana, ali je nakon toga završila na psihijatriji.

- Jeličića poznajem cijeli život, iz školskih dana, preko lopte. Kada je Snežana diplomirala, bila je dugo bez posla. Pitao sam ga da li ima neko mjesto za nju, ne treba ni plata, ništa, samo da joj malo podignem moral. On ju je zaposlio u Narodnoj biblioteci u Brusu - navodi Bojić.

Snežana je 1. juna 2017. počela da radi, a 1. septembra dobila je otkaz nakon niza neprijatnosti i uznemiravanja koje je trpjela.

- Štipkao ju je, dodirivao, govorio joj "hajde da se volkamo, a da tata ne zna". Snežana je sve rekla mojoj supruzi, pošto se stidjela da to sa mnom podijeli. Majka joj je rekla da izbjegava Jeličića i da bude profesionalna - priča Bojić, koji je prije nekoliko dana lično podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika opštine Brus kako bi na taj način novih neprijatnosti poštedio kćerku.

Međutim, pritisci su bili sve veći. Jednog dana Jeličić je došao na Snežanino radno mjesto i pitao je da mu skuha kafu, što je ona prihvatila. Odmah su, međutim, počeli lascivni komentari i pozivi da budu intimni. Djevojka nije mogla da izdrži: "Kako vas nije sramota od mog tate?"

Ovo pitanje, kako tvrdi Andreja Bojić, razjarilo je Jeličića koji je zaključao vrata i napastvovao Snežanu. Nije uspio da je siluje jer se otimala, ali su ljekari konstatirali podlive na grudima i butinama.

Jeličić joj je potom prijetio da ništa ne govori ocu.

- Zvalo me je moje dijete, moje zlato. Rekla je da me čeka kod česme u centru - kroz suze se prisjeća Bojić dana kada mu se kćerka javila nakon što se istrgla Jeličiću.

Poslije toga, Snežanu je 20 dana vodio ljekarima. Djevojka je na kraju završila na psihijatriji gdje je provela 12 dana.

- Neću da šutim, ne mogu. Ja sam čovjek seljak, srednjoškolac, ali kuražan, hrabar i ja moram da zaštitim svoje dijete. Ne mogu ovo da prešutim. Zato sam lično podnio krivičnu prijavu, pokušavam da poštedim svoje dijete koliko god mogu - dodao je Bojić kojem su tokom razgovora više puta krenule suze.