Goca Tržan ogorčena na Dua Lipu zbog njene podrške Švicarcima albanskog porijekla

Nakon sinoćnje utakmice Srbija - Švicarska u javnosti se najviše pričalo o Xherdanu Shaqiriju, Švicarcu porijeklom iz Gnjilana koji je gestikulacijom orla, simbola sa albanske zastave, proslavio pogodak koji je u finišu utakmice drugog kola grupe E Svjetskog prvenstva u Rusiji Švicarcima donio trijumf.

Među poznatim ličnostima koje su pozdravile način na koji je Shaqiri proslavio odlučujući pogodak je i Dua Lipa, pjevačica kosovskih korijena. 
 

Foto: Instagram

Foto: InstagramNije dugo trebalo da srbijanska pjevačica Goca Tržan na Twitteru upita da li će neko zabraniti emitovanje Dua Lipe na radiostanicama.
 

Foto: Twitter

Foto: Twitter"Naravno da ne mislim da muziku treba zabranjivati, aman!!! Samo sam, kao fan talenta i uspjeha Dua Lipe, povrijeđena njenim kontinuiranim jezivim objavama na temu Kosova. Šta nije jasno?! Mene Kosovo boli, za vas ne znam", napisala je Tržan.
 

Foto: Twitter

Foto: TwitterNjena objava izazvala je burne reakcije u javnosti. 

"Smiri se Gordana tebe i ovako niko nikad neće puštati dalje od Zvornika", "Nisam čuo nijednu njenu izjavu kojom je nekog uvrijedila. Ne mješajte politiku u sve" i "Gordana šta se dešava, slika Albanske i Kosovske zastave je za tebe "jeziva" objava?" samo su neki od brojnih komentara.

Izvor: