Gorila kuća u Velikoj Kladuši- 32 pacijenta u Hitnoj

231
Vatrogasci su jednom izlazili na teren u protekla 24h

Radilo se o požaru na kući u naselju Klupe. Na svu sreću, požar je brzo ugašen te nije pričinjena veća šteta. Intervencija je trajala od 21.58h do 23.00h, rekao nam je dežurni vatrogasac Grahović.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe mirna protekla 24h, bez krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda.

Pomoć Hitne službe velikokladuškog Doma zdravlja zatražila su 32 pacijenta, a zdravstveno stanje jednog pacijenta zahtijevalo je dalje upućivanje. Dežurni su bili doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

Vodosnabdijevanje je, također, stabilno“ – saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 18. maj:

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, kolovoz je mokar i mjestimično vlažan. Izuzetak su putevi na jugu gdje se saobraća po pretežno suhom kolovozu. Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo šire područje Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad). I dalje upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor (dionica Ivanjska-Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, uz malo nižu temperaturu zraka u odnosu na prethodne vrlo tople dane. Jutro će biti oblačno uz slabu kišu, a na jugu Hercegovine pretežno sunčano i vjetrovito. Kiša će ujutru prestati prvo na zapadu i sjeveru, uz postepeno razvedravanje, a potom i na istoku. Dnevna temperatura od 18 do 25, u višim predjelima od 14 Celzijusovih stepeni.

Uz stabilnije vremenske prilike, umjerene temperature i sunčane intervale, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti jačih tegoba vezanih uz njihove bolesti. U Bosni povremeno povećana naoblaka, u Hercegovini sunčanije većim dijelom dana. Mjestimične padavine, u prijepodnevnim satima, mogle bi u manjoj mjeri kvariti ugođaj. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.