Gorila njiva u Velikoj Kladuši, policija jednu intervenciju, a u Hitnoj čak 87 pacijenata

.

 

Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zdravstvenu zaštitu pružila je za 87 pacijenata. Dežurni doktori Kasim Selman i Amra Zulić na dalje liječenje uputili su jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nije bilo.

Prema riječima dežurnog Okanovića, velikokladuški vatrogasci u poslijepodnevnim satima jučerašnjeg dana imali su jednu intervenciju u Šumatcu gdje je došlo do zapaljenja njive.

Kako nas iz informišu iz Elektrodistribucije PJ Velika Kladuša, sve je u redu ovog jutra sa isporukom električne energije.

Kada je u pitanju manifestacija „Kladuško ljeto 2021“, sedmicu na izmaku danas će s početkom u 20:30h zaokružiti odlični lokalni izvođači, grupa „Champions band“ koju čine Nexa i Isak.

 

Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše biće obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h. Obustava saobraćaja predviđena je svakim danom do 08. augusta.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, u centralnim, sjeverozapadnim i sjeveroistočnim područjima mogući su pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35, na jugu do 38 stepeni.

Jutarnji sati će biti ugodniji, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Sa porastom temperatura zraka, u drugom dijelu dana poželjno je umanjiti aktivnosti, obzirom da će biti vruće i sparno. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja, naročito na izletištima i planinama. Mjestimični nedostatak svježine u noći, mogao bi u urbanim sredinama također uzrokovati probleme sa snom.