GP Maljevac opet u funkciji

Kako je za na športal Cazin.NET potvrdila glasnogovornica Granične policije, Sanela Dujković, GP Maljevac je odblokiran, kriza je završena i opet je u funkciji za putnički i teretni saobraćaj.

Kako je za naš portal Cazin.NET potvrdila glasnogovornica Granične policije, Sanela Dujković, GP Maljevac je odblokiran, kriza je završena i opet je u funkciji za putnički i teretni saobraćaj.

Svi migranti su vraćeni u Veliku Kladušu.

Situaciju na prijelazu možete uživo pratiti putem kamere BIHAMK-a koja je postavljena na BHS (mehaničarska radnja u blizini granice).

https://m.hak.hr/kamera.asp?g=2&k=177

Podsjećamo, velike kolone migranata koji su danas organizirano krenuli iz pravca Drmaljeva prema ovom graničnom prijelazu, pokušali su preći hrvatsku granicu, te se na taj način domoći života u zemljama širom Evropske unije.

Tokom blokade ovog graničnog prijelaza, bile su raspoređene i policijske snage koje su sve do okončanja osiguravali mjesto događaja.

Sve do 13:40 sati glavni putni pravac bio je potpuno blokiran u oba smjera, zbog čega se koristio alternativni pravac kroz središte Velike Kladuše.