Grabar-Kitarović: Branim interese Hrvatske, ne potičem incidente, Bošnjaci ne potiču ekstremizam

Home

Grabar-Kitarović: Branim interese Hrvatske, ne potičem incidente, Bošnjaci ne potiču ekstremizam


Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pismom je odgovorila Majkama Srebrenice koje su joj nedavno ''skinule titulu Kraljice Balkana''.

Udruženje majki optužilo je predsjednicu za islamofobiju i navela kako su se gadno prevarili, kada su je počastili laskavim nadimkom.

Predsjednica o toj temi jučer nije htjela previše pričati, ali je naglasila da će Majkama Srebrenice poslati pismo i objasniti im o čemu se radi.

Grabar-Kitarović je danas i ostvarila ono što je najavila, poslala je pismo i Majkama Srebrenice objasnila da ona nije ''Kraljica Balkana'' već samo predsjednica RH i da je njezin glavni zadatak štititi interese vlastite zemlje.

- Moja je prva dužnost štititi državne interese Republike Hrvatske i nacionalne interese hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana. No, isto tako, imam dužnost graditi mir i odnose suradnje i prijateljstva sa svim državama, prije svega susjedima - navela je između ostalog Grabar-Kitarović.

Također, izrazila je veliko poštovanje prema islamu, Bosni i Hercegovini te gradu u kojem se dogodio stravičan zločin.

- Bosna i Hercegovina nije imala, nema i neće imati većeg zagovornika svoga evropskog puta od Republike Hrvatske - napisala je Kolinda.

weq

 

qwe

 

(Izvor: Avaz)

Objavio: Pet, 08/09/2017 - 15:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top