Grabar-Kitarović: Nervoznija sam od selektora Dalića, obećala sam Modriću da ću navijati za njega

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović po dolasku u Soči prvo je posjetila hotel u kome su smješteni hrvatski reprezentativci i razgovarala s selektorom Zlatkom Dalićem.

"Ja sam više nervozna nego selektor Dalić i naš tim. Dečki se sada odmaraju. Večeras ćemo svi biti u mislima, a pogotovo u srcima s njima", izjavila je predsjednica RH nakon razgovora sa Zlatkom Dalićem i podsjetila da je ona obećala hrvatskim nogometašima u Nižem Novgorodu da će ih doći bodriti i u Sočiju, prenosi Hina. 

"Kao što znate ja sam tu službeno, a na utakmici će biti predsjednik ruske Vlade gospodin Medvedev kojem ću se pridružiti u VIP loži. Neće mi biti lako suzdržavati se u onim emotivnim trenucima za koje vjerujem da će ih večeras biti puno. Neće biti lako jer će oni u publici večeras imati 12-og igrača i očekujem puno ruskih navijača koji će snažno navijati na ovom velikom stadionu. Vjerujem u veliku, lijepu i fer utakmicu i naravno vjerujem u našu pobjedu", kazala je predsjednica i još jednom potvrdila da je tokom razgovora Dalić bio smiren. 

"Gospodin Dalić je posebna osoba jer osim što je izvrstan selektor koji zna prepoznati tu tehničku vrijednost u svakom nogometašu on je i izvrstan psiholog koji podiže moral naše reprezentacije. Posebno mi se kod naše nacionalne vrste sviđa njihov timski duh i način na koji selektor s apsolutnim povjerenjem prilazi svakom igraču", rekla je predsjednica naglasivši da među reprezentativcima nema posebnog favorita. 

"Moje srce će biti uz sve njih. Prošli put je Subašić bio heroj utakmice i prozvali su ga ministrom odbrane što je prilično zgodno, ali je ne želim nikoga posebno favorizirati. Moram ipak reći da sam nakon utakmice s Danskom obećala Luki Modriću da ću večeras posebno navijati za njega i vjerujem da će on odigrati sjajnu utakmicu", zaključila je predsjednica RH.

Izvor: