Grabar Kitarović zabrinuta procesima u BiH

Home

Grabar Kitarović zabrinuta procesima u BiH


Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je izrazila zabrinutost procesima u Bosni i Hercegovini, posebice ističući zastoj u procesu pristupanju Europskoj uniji i NATO-u te zastoj u reformama.

Istovremeno je upozorila na retoriku koja se u posljednje vrijeme može čuti u BiH i koja "nikako ne pridonosi rješavanju otvorenih pitanja između Zagreba i Sarajeva".

"Zabrinuta sam procesima u BiH jednostavno zato jer se vidi zastoj u svakom pogledu. Na strani EU-a i NATO-a je zastoj u procesu pristupanja BiH, a s druge strane zastoj u procesu reformi", kazala je hrvatska predsjednica u razgovoru za televiziju RTL, prenosi Hina.

"Ne mogu nikako pozdraviti retoriku koju čujemo iz BiH u posljednje vrijeme", rekla je Grabar-Kitarović za emisiju RTL Danas, ocijenivši da takva retorika nikako ne pridonosi rješavanju otvorenih pitanja i dobrosusjedskim i prijateljskim odnosima dviju država.

Istaknuvši da "Hrvatska jest prijatelj-država Bosne i Hercegovine u potpunosti" i da podržava kako teritorijalni suverenitet i integritet tako i njezin euroatlantski put, poručila je i da će se Zagreb "isto tako vrlo snažno boriti i za konstitutivnu jednakopravnost Hrvata kao jednog od tri naroda u BiH".

 

(Izvor: N1)

Objavio: Tue, 05/09/2017 - 09:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top