Grad Cazin bogatiji za još jednog doktora nauka, Zumreta Topčagića

Zumret Topčagić rođen je u Cazinu 1990. godine.

Nakon završene osnovne škole (Osnovna škola Liskovac) upisuje srednju školu JU „I srednja škola“ Cazin – zanimanje Elektrotehničar računarske tehnike i automatike. Godine 2009. upisuje Fakultet za elektrotehniku Univerziteta u Ljubljani, gdje je diplomirao 2012. godine, a u ljeto 2015. godine i magistrirao.

Od 2009. do 2013. godine, kao student, sa Laboratorijem za bioelektromagnetiku Fakulteta za elektrotehniku sudjeluje u više istraživačkih i industrijskih procesa, koji su uključivali rješavanje elektromagnetnih, termičkih i ostalih fizikalnih problema, numeričko modeliranje i optimizaciju.

Od 2013. do 2017. godine u preduzeću Red Pitaya vrši funkciju menadžera proizvodnje. Od 2017. godine zaposlen je kao razvojni inžinjer u preduzeću Raycap Group u Ljubljani.

Godine 2016. upisuje doktorski studij na Fakultetu za elektrotehniku Univerziteta u Ljubljani, koji uspješno završava u decembru 2019. godine.

Oženjen Dinom Buljubašić i otac malene Amine Amal.

Ovim je Cazin i naša Krajina postala bogatija za još jednog doktora nauka i na tome iskrene čestitke pomenutom doktoru, njegovim roditeljima, nekadašnjim nastavnicima i profesorima.