GRAD CAZIN: Potpisan ugovor za izgradnju puta Pećigrad- Ćatići- Škrgići

Home

GRAD CAZIN: Potpisan ugovor za izgradnju puta Pećigrad- Ćatići- Škrgići


U kabinetu gradonačelnika Cazina danas je potpisan ugovor o realizaciji projekta izgradnje puta Pećigrad- Ćatići- Škrgići čija ukupna vrijednost je 122.000 maraka. Riječ je o projektu od velikog značaja za mještane ovog dijela Pećigrada s obzirom da ih povezuje s područjem mjesne zajednice Skokovi, a time i izlazom na magistralnu cestu.
  

-„Osnovne karakteristike ovog puta su upravo u tome što povezuje područja dviju mjesnih zajednica, a veže se za već ranije urađen lokalni put za naselje Beganovići. U ovom dijelu projekta planirano je završiti radove na novih 640 metara, a potom nam preostaje još 500 metara lokalnog puta koji takođe, namjeravamo asfaltirati“, rekao je predsjednik građevinskog odbora Ale Škrgić.
  Za Grad Cazin ovo je još jedan u nizu sličnih projekata koji se realiziraju u ovoj godini.

-„Približavamo se kraju građevinske sezone, kao i kraju kalendarske godine ali na stajemo s planiranim aktivnostima. Potpisujemo nove ugovore, gradimo infrastrukturu, realiziramo brojne projekte u svakom dijelu našeg Grada. Jasno je da još možemo ulagati u infrastrukturu jer postoji interes građana da se ulaže u taj segment te da se jednostavno taj standard života podigao na višu razinu i uz sve druge projekte, ulažemo u infrastrukturu u skladu s potrebama naših građana“, istaknuo je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević prilikom potpisivanja ugovora.
   Po riječima mještana, uređenje i asfaltiranje ovog dijela puta od velikog je značaja jer se radi o strmom terenu na kojem je otežano održavanje makadamskog puta, a uvjeti korištenja u svim vremenskim prilikama za mještane su posebno problematični.

 

PRES GRADA CAZIN

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 06/10/2017 - 18:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top