Grad Cazin: Relativno mirna protekla 24 sata

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1°C, dok je vodostaj Mutnice 90,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala jednu intervenciju, i to kada je riječ o sigurnosti u saobraćaju. Naime, na R403b, Crnaja, 1 m/v udarilo je u životinju, prilikom čega je pričinjena materijalna šteta na vozilu, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 53 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, iz JKP Vodovod Cazin obavještavaju korisnike da će u srijedu, 24.11.2021. godine, zbog radova Elektrodistribucije bez električne energije biti izvorište Vignjevići. Zbog toga će u vremenu od 09:00 do 17:00 sati doći do prekida isporuke pitke vode za uži dio grada, Gnjilavac, Japića brdo, Osmanagiće, Malu Lisu., Slatinu, Čizmiće, Ostrožac, Prošiće, Vrelo, Osredak, Majetiće i Miostrah.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

Dana 24.11.2021. godine

od 09:00 do 15:00 sati trafopodručja: Vignjevići, Vodovod Vignjevići,
od 09:05 do 15:15 sati trafopodručja: Šepići 1 i 2, Suljići, Donja Koprivna 1 i 2, Cazinka, Rakovići, Kržalići 1, 2 i 3, Vodovod Ljubijankići, Fejzagići, Ljubijankići 1 i 2, Elkasova rijeka, Ponjevići 1 i 2, Elkići, Liđani, Bečići, Gornja Koprivna 1 i 2, Vodovod, Osmičevići, Duratovići, Mizići, Toromani 1 i 2 i GSM Repetitor Sljeme,

Dana 26.11.2021. godine

od 08:00 do 16:00 sati trafopodručje Mesići, Šturlićka Platnica 4 – Džehverovići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na području Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad), Oštrelja (Bosanski Petrovac-Drvar) i Rostova (Bugojno-Novi Travnik), kao i na dionicama Lanište-Ključ i Žepče-Doboj, te uz rijeku Spreču. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Za danas je najavljen početak radova na izgradnji pješačke staze u naselju Olovske Luke, na magistralnom putu Olovo-Kladanj. U vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog minerskih radova, danas će od 11:30 do 14:30 sati za saobraćaj biti zatvoren put Šipovo-Kupres (u Novom selu).

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Jablanica-Mostar (na dijelu Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 16 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Kladanj-Tuzla (u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.