Grad Cazin: Relativno mirna protekla 24 sata u našem gradu

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

Policijska stanica Cazin i Vatrogasna jedinica su imali mirnu noć bez intervencija.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova „Elektroprijenosa“ BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije dana 23.07.2021. godine u vremenskom periodu 08:00-15:00 sati za trafopodručje ul. Prvog marta, 8. krajiške brigade, Bošnjačkih šehida, Dr. Irfana Ljubijankića, Logoraša Domovinskog rata, Stari grad, Trg Alije Izetbegovića, Veterana rata.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, frekvencija vozila pojačana je u jutarnjim satima, a vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze.

Danas u vremenu od 11 do 16 sati, zbog radova na ispitivanju mosta doći će do obustave saobraćaja na petlji Blatuša na silaznoj rampi Zenica-Sarajevo. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativne pravce.

Danas od 07 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo. Za vrijeme ove obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana u funkciji su obje trake. U vremenu od 20 sati do 05 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Hum, Zupci i Deleuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.