Grad Cazin: Vatrogasna jedinica imala jednu intervenciju dok je PS Cazin zabilježila čak sedam intervencija

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 19°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala sedam intervencija u protekla 24 sata: tri remećenja javnog reda i mira i četiri saobraćajne nezgode. Tako je u Mujakićima došlo do drskog ponašanja, vike, galame od strane 2 lica, a u Donjoj Lučkoj do paljenja vatre na otvorenom u naseljenom mjestu (Gradska odluka). U Ulici generala Izeta Nanića evidentirana je vika, učestvovanje u tuči, upućivanje prijetnji, te nepostupanje po naredbi OSL-a od strane tri lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na R403b, mjesto Tržac, došlo je do slijetanja 1 m/v s kolovoza prilikom kojeg niko nije povrijeđen. U Ulici žrtava Domovinskog rata evidentiran je lakši sudar između 2 m/v, pričinjena materijalna šteta na vozilima. Jedno lice lakše je povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi u Donjoj Koprivni, u kojoj je učestvovalo 1 m/v, dok u sudaru 3 m/v na M4.2, mjesto Ćoralići, nema povrijeđenih.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju u protekla 24 sata: gašenje požara stareži u Stijeni.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 89 pacijenata, dok je sanitet korišten četiri puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, zbog kvara na električnoj mreži trenutno nema struje na izvorištu Vignjevići, zbog čega je došlo do prekida isporuke vode za korisnike koji se vodom snabdijevaju sa ovog izvorišta. Očekuje se da će Elektrodistribucija otkloniti kvar u toku prijepodnevnih sati nakon čega će se početi sa punjenjem sistema.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova „Elektroprijenosa“ BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije dana 26.07.2021. godine u vremenskom periodu 08:00-15:30 sati za trafopodručja Stijena i Vilenjača.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, duža zadržavanja bilježe se pri prelasku granice na izlazu iz Bosne i Hercegovine na prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Hum, Zupci i Deleuša. I na ostalim graničnim prelazima dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Izvor: