Građani u Bihaću pitaju: ´Šta se događa sa vodom, da li možemo kupati djecu ovom vodom, da li možemo korisiti vodu za kuhanje hrane?´

Home

Građani u Bihaću pitaju: ´Šta se događa sa vodom, da li možemo kupati djecu ovom vodom, da li možemo korisiti vodu za kuhanje hrane?´


Portal USN.ba je sinoć objavio jasnu zakonsku odgovornost JP “Vodovod” Bihać d.o.o. i gradske uprave zbog nepravovremenog rješenja na vanredno stanje u opskrbi pitke vode u Bihaću.

Stanje je vanredno, ko god tvrdi da nije, neka nam odgovori na pitanje “šta ćemo piti ako ne možemo ni prokuhanu vodu?”. Bišćem ne vlada panika, neće ni vladati i nikako ne želimo kao medij da snosimo odgovornost za širenje lažne uzbune ili panike, ali pozivamo odgovorne da rade isključivo po zakonima, a da oni koji krše zakone odgovaraju!

Dakle, prema svim logičnostima, već nekoliko dana u Bihaću je zakosnki moralo na nekoliko punktova da se obezbijedi cisterna sa pitkom vodom.

Morali su odgovorni odgovoriti na pitanja građanima koja iz sata u sat dobijamo u naš inbox i e-mail, pitaju građani nekoliko ključnih pitanja, a izdvajamo ono najlogičnije: “Ako ne možemo piti prokuhanu vodu, kako ćemo jesti čorbu skuhanu u istoj vodi?”.

Prema informacijama iz pojedinih apoteka u Bihaću, u posljednjih nekoliko dana povećana je potražnja lijekova protiv stomačnih tegoba, proljeva, povraćanja, posebno se pogođena djeca i stariji.

 

(Izvor: USN)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 07/09/2017 - 17:10

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top