NEZAVISNI BLOK: Grade koaliciju ćemo poslati na političku deponiju

Povodom orkestriranih medijskih napada na gradonačelnika Zenice i nosioca liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Fuada Kasumovića, Nezavisni blok demantira lažne navode i iskazuje punu podršku gosp. Kasumoviću koji je primjer kako se izboriti sa stranačkim mašinerijama koje su uništile ovu zemlju i njihovim privatnim medijima.

Rezultati relevantnih anketa javnog mijenja kao i podrška Nezavisnom bloku na terenu unosi nemir u vladajuće strukture oličene u tzv. Grande koaliciji, a što potvrđuju koordinirani medijski napadi privatnih medija SDA i SBB-a na naš politički projekat i Fuada Kasumovića.

 

''Kada vas istovremeno napadne Avaz, privatni medij Fahrudina Radončića i Slobodna Bosna, privatni medij SDA, pokazuje da Grande koalicija još nije umrla. Ali će ih narod 'sahraniti' 7. oktobra. Bakir je vodao Fahru po Zenici, 'otvarao radove' na hidroelektrani Vranduk – pa ih je Fuad Kasumović obojicu potopio u Zenici na lokalnim izborima. Nezavisni blok će ih potopiti u čitavoj BiH u oktobru i Grande koaliciju ćemo poslati na političku deponiju. Toga se oni boje i zato pakuju i Nezavisnom bloku i Kasumoviću. Što se tiče podmetanja da je gosp. Kasumović ''nečiji'' čovjek, on svojim djelima najbolje govori o tome – Zlatni ljiljan u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, a jučer je, naprimjer, u Zenici razgovarao sa ambasadorom Lars Gunnar Wigemarkom, šefom Delegacije Evropske unije u BiH, povodom Odluke o organizaciji rada službi Grada Zenice u skladu sa standardima Europske unije, kao i sa šefom misije OSCE-a u BiH, ambasadorom Bruce Bertonom, povodom svečanosti u naselju Radakovo prilikom primopredaje stanova korisnika zgrade za izbjegla i raseljena lica na području Zenice. I naš i evropski, takav je i Nezavisni blok i Fuad Kasumović. Potpuna okrenutost EU i istinskim vrijednostima modernih demokratskih društava a ne privatne stranke koje su politički anakronizmi oličene u Grande koaliciji i koje ćemo sa našim narodom pobijediti na izborima'', izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH.