fbpx Gradonačelnik Fazlić: Nastojati ću sanirati što više dugova nastalih u ranijem periodu

Gradonačelnik Fazlić: Nastojati ću sanirati što više dugova nastalih u ranijem periodu

Home

Gradonačelnik Fazlić: Nastojati ću sanirati što više dugova nastalih u ranijem periodu


Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić održao je radni sastanak sa privrednim društvom „Prijedorputevi“, odnosno njenim direktorom Draganom Čorokalom.

Tema sastanka bila su dugovanja Grada Bihaća, odnosno JU Zavod za prostorno uređenje Bihaća prema ovoj firmi koji iznose 664.000 KM i za šta se trenutno vodi sudski postupak kod Općinskog suda u Bihaću.

Povod održavanja zajedničkog sastanka je pokušaj iznalaženja mirnog rješenja za taj izvršni postupak, odnosno pokušaj dogovora da se navedeni dug pokuša izmiriti sporazumno, u skladu sa mogućnostima, na zadovoljstvo obje strane.

Tom prilikom gradonačelnik Fazlić istakako je svoju opredijeljenost da aktuelno rukovodstvo Gradske uprave vraća dugove koji su nastali u ranijem periodu.

„Bez obzira na činjenicu što postoji izvršna presuda u sporu sa firmom „Prijedorputevi“ i što zbog postojećih zakonskih okvira ona neće doći na naplatu možda i za 10 godina, doći će kad tad i to uz zakonsku kamatu. Meni nije svejedno da li će ovaj grad platiti sada 644.000 KM ili možda 1.644.000 KM jednog dana kad ja i ne budem na čelu grada i zbog toga ćemo nastojati da saniramo što više ovakvih dugova“ - rekao je gradonačelnik Fazlić.

Na sastanku je ustanovljeno da postoji mogućnost vansudske nagodbe, uz odricanje kamate i sudskih troškova od strane firme „Prijedorputevi“ jer se osnovni dug zbog sudskog procesa već popeo na oko 700.000 KM.

U narednih nekoliko dana Grad Bihać, odnosno JU Zavod za prostorno uređenje čiji račun je na trezoru, uputit će „Prijedorputevima“ prijedlog sporazuma prema kojem bi se dug izmirivao u skladu sa mogućnostima , odnosno prilivom sredstava u gradski budžet.

 

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 08/06/2017 - 10:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top