Gradonačelnik Fazlić ugostio prof.dr.Muju Demirovića akademika Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti

Home

Gradonačelnik Fazlić ugostio prof.dr.Muju Demirovića akademika Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti


Na redovnom zasjedanju održanom u Sarajevu, Skupština Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti je nakon glasanja donijela Odluku o prijemu novih članova Akademije. Čast da postane prvi Bišćanin akademik pripala je prof.dr. Muji Demiroviću, bivšem rektoru Univerziteta u Bihaću i dekanu Pravnog fakulteta u Bihaću.

Tim povodom Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća ugostio je prof.dr. Demirovića, koji je pored titule akademika nedavno dobio i titulu počasnog zvanja „profesor emeritus“ Univerziteta u Bihaću.

Čestitavši na dodijeljenim titulama, gradonačelnik Fazlić kazao je da je Grad Bihać pored svojih prirodnih ljepota i historije poznat i po svojim uspješnim građanima, a jedan od njih je, dodaje Fazlić, i profesor  Demirović.

„Kao što je profesor kazao ovo je i priznanje za naš grad Bihać i ponosni smo kada imamo naše sugrađane poput prof.dr. Demirovića, koji je dao  nesebičan doprinos razvoju Univerziteta u Bihaću, obavljajući odgovorne dužnosti rektora, prorektora i dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću„- kazao je gradonačelnik Fazlić.

 

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA BIHAĆ)

Topic
Objavio: Pet, 18/08/2017 - 14:43

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top