Na granici Crne Gore i BiH zaplijenjeno pet kilograma skanka

Službenici crnogorske policije, u saradnji sa pripadnicima Uprave carina, pronašli su na graničnom prelazu Vraćenovići sa Bosnom i Hercegovinom oko pet kilograma opojne droge skank i uhapsili jednu osobu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, osumnjičeni je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Carinski službenici ispostave Vraćenovići i policijski službenci Nikšić su, 10.03.2018. godine oko 17.30 časova, na graničnom prelazu Vraćenovići na izlazu iz Crne Gore, postupajući na osnovu operativne informacije, kontrolisali vozilo marke 'VW Passat', karavan hercegnovskih registarskih oznaka kojim je upravljao S. N. (37) iz Nikšića. Detaljnim pregledom vozila, carinski i policijski službenici su u zadnjem dijelu vozila, ispod sjedišta u otvoru rezervoara za gorivo, pronašli i oduzeli 19 manjih pvc pakovanja sa sadržajem suve biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga skank, ukupne težine od oko pet kilograma", navodi se u saopštenju.

O svemu su obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge.