Grbavica spremna: Odlična atmosfera među 'Zmajevima'

Home

Grbavica spremna: Odlična atmosfera među 'Zmajevima'

Za nešto manje od 48 sati stadion Grbavica bit će domaćin najbitnije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji između BiH i Belgije.

Stadion Grbavica će u novom ruhu biti domaćin meču u borbi za baraž za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Izabranici Mehmeda Baždarevića pripremaju se i sanjaju o podvigu, a atmosfera je na zavidnom nivou.

Atmosferu će u subotu navečer popraviti i navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine.koji će do posljednjeg mjesta napuniti Grbavicu.

"U prodaju je pušteno ukupno 4.620 ulaznica. Koliko je interesovanje navijača govori činjenica da su sve ulaznice prodate isti dan", izjavila je Aida Smajić, portparolka Centrotrans-Eurolines.

Iako na zvaničnim prodajnim mjestima karata više nema, one se i dalje mogu pronaći na ulici i to do nekoliko puta višoj cijeni od normalne. Naime, karte u preprodaji mogu vas koštati od 180, 200, 220 i 250 KM.

"Mi smo svjesni činjenice da postoje grupe koje dolaze organizovano da, karte koje kupe, kasnije zloupotrebljavaju, međutim ukoliko oni ispunjavaju sve uslove mi smo dužni prodati kartu i ne možemo utjecati na to", rekla je Smajić.

Nogometni savez BiH osudio je prodaju karata na crnom tržištu, rekavši kako se trude prodaju ulaznica, koja ima jasno definisana pravila, očuvati transparentnom, te kako stoje na raspolaganju organima reda kako bi unaprijedili saradnju i eliminisali ovakvu vrstu zloupotrebe.

Radni dan reprezentativci Bosne i Hercegovine upotpunili su odlaskom na predstavu Audicija, koja garantuje smijeh i dobru zabavu, kako bi dodatno popravili atmosferu u timu pred najbitniji meč kvalifikacija.

 

(Izvor: N1)

Objavito: Čet, 10/05/2017 - 20:52

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top