Grom ubio 89 ovaca u Gornjem Ratkovu kod Ključa

Skoro devedeset ovaca u selu Gornje Ratkovo juče popodne je ubio grom. Vlasnik stada Ranko Bosančić priča kako su samo pet minuta prije udara groma, on i žena bili među ovcama. Udarilo je u orah ispred kuće, a kada su pogledali kroz prozor imali su i šta da vide.

“Pojedine ove što su ostale žive su pobjegle gore i iz straha gledale su tu prema dole. Onda smo vidjeli šta je bilo, masa njih je ležala dolje na zemlji. Poslije toga smo prišli, ipak nije se smjelo prići odmah, strah je to veliki“, rekao je Bosančić, prenosi “ATV“.

Sreća je, priča Ranko, što mu je familija, u trenutku udara groma, bila u kući, a ostalih oko 150 ovaca nešto dalje na ispaši. Na teren su danas stigli veterinari i odradili svoj dio posla.

“Angažovali smo bager, grobnicu smo na imanju Bosančića pripremili, na adekvatan način zbrinuli uginule životinje, sve smo foto dokumentovali, zabilježili, sutra ćemo da izdamo i zvaničan zapisnik, na kraju smo uradili završnu dezinfekciju na imanju“, istakao je Goran Vlajić, veterinar.

Ranku su ovce jedini izvor primanja, a kako je cijena po grlu oko 300 maraka, šteta je ogromna. Priča da su na teren dolazili i ljudi iz opštine i ministarstva koji su poručili da će mu, ukoliko bude sredstava, pomoći.