Home

Guardiola: Premiership nije najbolji na svijetu

28 Aug

Guardiola: Premiership nije najbolji na svijetu

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola ne smatra da je Premier liga najjača liga na svijetu. Guardiola je u razgovoru za 'Mirror' istakao da Englezi za sebe vole govoriti da su najjači i najgledaniji, ali da realnu sliku kvaliteta neke lige najbolje pokazuju rezultati koje klubovi ostvaruju u evropskim takmičenjima.

- Znam šta volite čuti "Najjača je, čestitam. Najgledaniji ste". Naravno da je Premier liga teška, jako teška. Ali ne bih rekao da je odlazak na Bernabeu, Camp Nou, Bilbao ili Sevillu lagan, s obzirom da u posljednjoj deceniji svi španski klubovi dominiraju Ligom prvaka i Evropskom ligom. Sevilla je tri puta uzastopno osvajala Evropsku ligu - rekao je Guardiola i dodao da će biti liga biti najjača kada klubovi budu u završnicama evropskih takmičenja.

- Premier liga će biti najjača kada se to dogodi, odnosno, kada sa pet timova u Ligi prvaka uspijevaju doći do zadnjih rundi. Tek nakon toga možemo reći: 'Ovo je najjača liga'. Moramo napraviti taj korak - istakao je Guardiola..
 

 

(Izvor: Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top