Home

Halid Bešlić zazire od društvenih mreža: Tehnološki sam nepismen

22 Aug

Halid Bešlić zazire od društvenih mreža: Tehnološki sam nepismen

Iako ljeti najviše voli pobjeći u planine, Halid Bešlić je nedavno otišao do Čakovca i održao koncert za pamćenje.

Nastupe je, nakon rođenja unučića, kaže, malo prorijedio.

I fizički ne mogu kao prije kad sam bio mlađi, mogao sam dan za danom pjevati 15 dana, sad ne mogu, tako da napravim onoliko nastupa koliko mogu podnijeti -  kaže Halid koji neizmjerno cijeni hrvatske izvođače. Sluša ih čak i privatno.

1049959-halid-beslic-ff

Ne volim trač

- Sva hrvatska estrada koje je u vrhu, nije slučajno u vrhu, ne mogu biti slučajno u vrhu, od rokenrola, od Valjka do Kazališta, drugih rokera do Nine, Severine, Tonija - ističe Bešlić.

I dok su njegovi kolege estradnjaci velik dio posla preselili na društvene mreže, Halida to ne zanima. 

Imam sreću da sam nepismen tehnološki i uživam u tome, mislim da je to zlo čovječanstva. Što mi kažemo u Bosni, ako će nam išta doći glave, doći će te društvene mreže, to je takvo pojeftinjenje kulture i života da je to. A za tračeve dušu dalo, ali ja sam čovjek van toga, jednostavno ne volim trač, volim da živim jednim normalnim životom, da uvažavam svašta nešto i činjenice. Ako nam išta dohaka, dohakat će nam društvene mreže - ističe Halid.

Iako je prema medijima uvijek bio otvoren, ne sviđa mu se pomisao da svoj privatni život drži pod konstantnim svjetlom reflektora.

- Nešto se mora i sakriti, nema čovjeka koji nema tajni. Ljudi previše ulaze u intimu a to ne volim. Ja inače volim komunikaciju liceem u lice, pusti se tih tračeva i priča okolo - kaže pjevač koji bi najradije otišao na koncert Tom Džonsa. 

Njegovi unučići su nedavno proslavili treći rođendan. 

- Nedavno sam došao kući a moja unuka jordami, neće da mi priđe. No, kada krenem kaže meni pa bolan dedo nisi me ni pozdravio a ni poljubio. E to vrijedi milion dolara. Napravio sam im profesionalnu igraonicu, da vidite samo kako su djeca sretna kada skaču po tim rekvizitima – dodaje on. 

Bešlić je neko ko otvoreno kazuje da je ponosan na na svoj narod.

halid-beslic

- Mi smo veoma dobroćudni i trpimo dosta, što nam je možda i mana. A oni u Hrvatskoj više kritikuju a bolje žive od nas, dok mi Bosanci šutimo, a kada puknemo... – kroz smijeh je dodao Bešlić koji tvrdi da iako su Bosanci duhoviti on nije takav. Voli da se našali, ali jednostavno nema dara za humor. Čuje vic no za 15 minuta ga već zaboravi. 

Između bureka i ćevapa njegov izbor je sogandolma. 

Volim pitu, ali ne znam razvlačiti jufku (smijeh). Nisam vješt u kuhinji jer da jesam gdje bi mi bio kraj –završio je kroz smijeh Halid Bešlić. 

 

(Izvor: Avaz)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top