Hasanbašić se brani šutnjom, kod sebe imao 200 grama spida

Nakon što je uhapšen prekjučer u maglajskom naselju Jezero, odbjegli ubica Mustafa Hasanbašić iz Tešnja jučer je saslušan u Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u Banjoj Luci.  

On se tereti za pokušaj ubistva dvojice policajaca na koje je pucao prilikom hapšenja u Doboju. Kada mu je nestalo municije, Hasanbašić je drškom od pištolja više puta udario policajca kojem je slomio vilicu.

Oteo je taksi vozilo te pobjegao na planinu Ozren, gdje se skrivao. Tokom jučerašnjeg saslušanja branio se šutnjom. Tokom pucnjave kod sebe je u torbici imao 200 grama spida koji je bacio usput, ali ga je policija pronašla.

Hasanbašić je dugo godina bio na međunarodnoj potjernici zbog ubistva italijanskog državljanina u Švicarskoj, za šta je osuđen na sedam godina zatvora.

Njegov saučesnik Benjamin Ćosović je nakon hapšenja prebačen u dobojsku bolnicu, odakle je pokušao pobjeći skokom sa trećeg sprata. U tome ga je spriječilo bolničko osoblje, nakon čega je prebačen na Psihijatriju.