HAVARIJA NA SLOVENAČKOM BRODU: Dva mornara poginula, dvojica teško opečena

Home

HAVARIJA NA SLOVENAČKOM BRODU: Dva mornara poginula, dvojica teško opečena


Dva mornara su poginula, a dvojica su zadobila teške opekotine i prebačena su u bolnicu u SAD u eksploziji koja se dogodila na brodu "Tamar", koji je u vlasništvu slovenačkog brodovlasnika Splošna plovba.

Eksplozija, poslije koje je izbio požar, dogodila se juče, potvrdio je danas direktor Slošne plovbe Egon Bandelj.

On je kazao da se nesreća dogodila u prednjem kargu tog broda, specijalizovanog za prevoz uglja, dok je plovio iz američkog grada Baltimora prema Azorskim ostrvima na putu za Indiju. Uzroci ekspolozije još se utvrđuju, a zbog incidenta i unesrećenih intervenisale su američke spasilačke službe i obalna straža. Brod ima mješovitu međunarodnu posadu, među njima i tri slovenačka državljanina, od kojih nijedan nije poginuo stradao, potvrdila je uprava Splošne plovbe.

Mašinsko odjeljenje i vitalni dijelovi broda nisu oštećeni, pa brod, čija je konačna destinacija luka u Indiji, nastavlja plovidbu, navode slovenački mediji.

Tamar je, kako se navodi, sagrađen je prije sedam godina u Kini i jedan je od najmodernijih teretnih brodova te vrste. Dužina mu je 190 a širina 32 metra i ima nosivost od 57.000 tona.

 

(Izvor: Novi.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 25/04/2017 - 12:10

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top