HOZAN RUŠI VLADU: Sutra vanredna sjednica Vlade USK! (VIDEO)

Za sutra je u Bihaću zakazana sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona u 13 sati, na kojoj će biti razmatrana samo jedna tačka dnevnog reda – smjena Kantonalne vlade.

Kako javlja FTV, inicijativu za smjenu, od aktuelnih 30 poslanika, potpisalo je njih 19.

Iako rezultati općih izbora u BiH održanih 7. oktobra još nisu ni utvrđeni, a ni potvrđeni, stranke koje namjeravaju formirati buduću vlast bez SDA na ovaj način žele prevenirati dodatnu štetu koju SDA može nanijeti svojom vladavinom.

Ovu informaciju je potvrdio i Rifet Hozanović, jedan od osnivača A-SDA, koji kaže da na ovaj način stranke koje žele praviti novu vlast bez SDA žele preventivno djelovati.

– Sama činjenica, da niko ne želi formirati novu vlast sa SDA, stvara paniku u njihovim redovima i mi smo već svjedoci rezultata tog straha jer se obavljaju brzinska zapošljavanja, smjene upravnih odbora i šta još sve ne. Smjenom stare Vlade spašavamo građane od novih nepravdi, a možemo slobodno kazati da štitimo i njih same od njihovih novih, a ujedno i posljednjih grešaka. Vrijeme koje je preostalo staroj Vladi omogućava stvaranje dodatnih problema kojima je ovaj kanton već opterećen i nije bilo druge mogućnosti nego ih spriječiti u tome – kaže Hozanović.

On ističe da, iako će aktuelna Vlada USK vjerovatno do imenovanja nove nastaviti djelovati u tehničkom mandatu, će to ipak spriječiti, kako je kazao, „daljnji potop“ tog kantona od, eventualno, novih loših poteza SDA.

 

zastupnici

 

Cazin.NET