Hrvatica ogorčena: Htjeli su mi naplatiti 30 kuna za ulaz na plažu bez koncesije

Home

Hrvatica ogorčena: Htjeli su mi naplatiti 30 kuna za ulaz na plažu bez koncesije


Tema koncesija po priobalju i dalje se ne smiruje. Bilo da je riječ o legalnim ili nelegalnim koncesijama koje pojedinci itekako koriste, svakodnevno do nas dopiru priče o domaćem stanovništvu kojemu je iz ovog ili onog razloga uskraćeno pravo da se okupa na plaži na kojoj se kupa desetljećima.

Brojni koncesionari počeli su si uzimati za pravo da stanovništvo tjeraju s plažeukoliko ne plate ležaljke ili ne kupe sok, kao što je nedavno i bio slučaj u Opatiji, a  priča u Facebook grupi Javno je dobro stiže Hvara, piše Dalmacija danas.

Naime, lokalna stanovnica požalila se kako su je u Camp Vira zaustavili i htjeli joj naplatiti ulaz na plažu 30 kuna.  Ona je, kaže, provjerila u katastru koncesija i pitala Grad Hvar imaju li dotični koncesiju koju su tražili  i prije nekoliko godina, ali je nisu produživali. Dobila je negativan odgovor.

No, to koncesionare, kaže ona, ne sprječava da naplaćuju ležaljke, iznajmljuju kajake i brane ulaz domaćima, pa tako domaće stanovništvo mora ulaziti na okolni ulaz preko kamenja.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

Tagovi
Objavio: Sat, 22/07/2017 - 13:02

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top