Home

Huddersfield se nakon 1972. godine vratio u Premiership!

29 May

Huddersfield se nakon 1972. godine vratio u Premiership!

Fudbaleri Huddersfielda Towna i Readinga odigrali su danas na Wembleyju veliko finale playoffa Championshipa za ulazak u najjači rang engleskog fudbala, Premiership.

Iako su mnogi očekivali danas uzbudljivu utakmicu na kraju nisu mogli biti zadovoljni oni što su vidjeli u finalnoj utakmici. Obje ekipe su se fokusirale na to da odbrane svoj gol, pa su one pravi prilike izostale. Nakon 90 minuta rezultat je bio 0:0 što je značilo da će Huddersfield i Reading morati igrati produžetke.

Tek tada je na scenu stupila odbrambena taktika obje ekipe, dok su navijači s tribina tražili otvoren fudbal, te da se meč riješi prije penala. Baš kao što je to bilo u regularnom dijelu ni u produžetcima nismo uspjeli vidjeti neku dobru priliku jer se većinom igralo između dva kaznena prostora.

Bilo je jasno da ćemo novog člana Premiershipa saznati nakon penala, a nervoza navijača i članova ovih ekipa bila je sve veća što je i opravdano. Jer, pored ulaska u Premiership pobjednik ovog duela zaradit će nevjerovatnih 195 miliona eura što je više i od nagrade koju dobija osvajač Lige prvaka.

Prvi penal izveo je igrač Readinga i bio je precizan za 1:0. Nakon toga teret je "pao" na igrača Huddesfielda koji je poravnao na 1:1. U drugoj seriji Reading je poveo sa 2:1, a golman ove ekipe odbranio je penal igraču protivničke ekipe. Kelly je potvrdio odbranu svog golmana, te je pogodio za 3:1 za Reading. Huddersfield je u trećoj seriji smanjio na 3:2, a već u narednoj seriji stvari su se preokrenule jer Reading nije iskoristio svoj penal.

Huddersfield je uspio u četvrtoj seriji da poravna na 3:3 i stvari su ponovo bile na početku. Euforija navijača Huddersfielda je nastavljena jer je Reading ponovo promašio penal. Huddersfield je imao penal za pobjedu koji je iskoristio i nakon 1972. godine se vratio u Premiership.

Championship playoff, finale:

Huddersfield Town - Reading 0:0 (4:3 nakon penala)


(Izvor: Sportsport.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top