Humanitarna akcija „RAMAZAN 2017“

Home

Humanitarna akcija „RAMAZAN 2017“


Akcija traje do 15. juna , kad vršimo uplatu pristiglih donacija u IHH organizaciju (www.ihh.org.tr).

Važno: Ne mogu se vršiti uplate 15. juna. Zadnjih deset dana, ostavljamo prostora IHH timovima da odrade podjelu paketa i iftara u naše ime.

Mjesec ramazan je mjesec najvećeg jedinstva muslimana.
Na pragu smo ne, običnog mjeseca, to je mjesec Allahove milosti, prilika za koju su se ashabi sa Poslanikom, savs, pripremali godinu dana i kasnije su tugovali za njim godinu dana.

To je mjesec Ramazan!

U Ramazanu nemojte žaliti ništa, ni svoje tijelo, ni svoju dušu, ni svoje vrijeme, ni svoj novac. Postite dušom i tijelom iskreno, svoje vrijeme iskoristite u učenju Kur'ana i zikra, svoj novac iskoristite u dijeljenju sadake kome je potrebna.

IHH ORGANIZACIJA I UDRUŽENJE SOLIDARNOST

IHH organizacija i ove godine svoje ramazanske aktivnosti sprovodi na 5 kontinenata i u 105 zemalja. Udruženje Solidarnost, vam pruža priliku da posredstvom IHH organizacije pomognemo našu braću i sestre u nekoliko zemalja: Somalija, Sirija, Gaza, Jemen, Mijanmar.

Kroz ramazan program imamo za cilj: podijeliti radost Ramazana sa siromašnim, potlačenima, onima koje je zadesila nedaća rata, okupacije, prirodne katastrofe.

PLAN RAMAZANSKIH AKTIVNOSTI:

RAMAZANSKI PAKETI – Somalija, Sirija, Gaza, Jemen, Mijanmar

IFTAR : ove godine samo Sirija

RAMAZANSKI PAKETI: Paketi su namjenjeni za porodice od 6 do 7 članova.

Sadržaj paketa nije isti i formira se shodno potrebama stanovništva u lokalnoj zajednici i uz pomoć partnerskih udruženja u lokalnoj zajednici.

Jedna od zemalja koju će posjetiti IHH tim i izvršiti podjelu paketa je , Bosna i Hercegovina.

Za područje USK-a to je udruženje „Solidarnost“ i bit će izvršena podjela 300 paketa socijalno ugroženim kategorijama, koje pomaže udruženje Solidarnost, korisnicima javne kuhinje Merhamet – Bihać, i kategoriji RVI-a, u vrijednosti od 6.102 eura.

CIJENA RAMAZANSKIH PAKETA ZA KOJE ĆE NOVČANE PRILOGE PRIKUPLJATI UDRUŽENJE SOLIDARNOST:
IFTAR
– 5 KM / Samo za Siriju

“Onaj ko pripremi iftar postaču imat će njegovu nagradu, a da se nagrada postača neće ništa umanjiti.“ (Nesai i Ahmed).
Cijena iftara je 5 KM . IHH će i ove godine obezbjediti gotove iftare za mnoge postače stavivši akcenat na izuzetno teško stanje u Siriji i pomoć sirjskim izbjeglicama.

Možete uplatiti jedan ili više iftara ovisno o svojim mogućnostima.
Zajedno pod ruku volonteri, donatori i partnerske organizacije u podršci onima kojima je pomoć potrebna i koji iščekuju našu pomoć.

Pozivamo i druga udruženja, pojednice, džemate da se pridruže našim aktivnostima i da združeno, ruku pod ruku pomognemo što više muslimana u svijetu i donesemo radost ramazana u domove mnogih.

Uplatiti vrijednost jednog ili više paketa ili iftara, za zemlju koju odabere ili s obzirom da su cijene nekih paketa visoke ( Sirija; Gaza, Jemen) pružamo priliku svim građanima da doniraju koliko mogu za neku od zemalja, a od zajedničkog iznosa formirat će se paketi.

Uplate se vrše na žiro račun udruženja Solidarnost :
TURKISH ZIRAAT BANK BOSNIA d.d
U KM. VALUTI: 186-000-1053170055
DEVIZNI: SWIFT code :TZBBBA22
IBAN: BA391860001653170151

Primalac: udruženje Solidarnost.

Svrha : „ iftar ili paket – navesti ime zemlje“

Kontaktirajte nas na mail: solidarnost.bosnia@gmail.com ili na tel: 061/ 604 - 093 .

Važna napomena: Na jednoj uplatnici možete uplatiti za više zemalja , samo u zagradi sortirajte svrhu ili nam porukom na već navedeni mail ili fb. ( www.facebook.com/solidarnost-bosnia) pošaljite detalje uplate.

 

Topic
Objavio: Pet, 02/06/2017 - 09:51

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top