Humanitarna akcija za izgradnju kuće Osmančević Hasi iz Gornje Koprivne

Home

Humanitarna akcija za izgradnju kuće Osmančević Hasi iz Gornje Koprivne


Hase živi u Gornjoj Koprivni u selu Osmančevići.
Živi u trošnoj kući koja je u vrlo lošem stanju i koja se raspada, u uvijetima neuslovnim za normalan život. Roditelji su mu umrijeli te nakon njihove smrti živi sam i nema ko da se brine o njemu.

Hase je nakon smrti jednog roditelja zadobio psihičko oboljenje, nakon kojeg se trebao liječiti no zbog okolnosti u kakvim se našao nije se liječio, te mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Ove godine preko zime bio je smješten u privatnu ustanovu socijalne zaštite – dom za stare i odrasle osobe “Villa Minka” gdje je uredno primao terapiju i liječio se. Taj isti dom napustio je nako 3 mjeseca boravka jer nije bilo vise novčanih sredstava koji su njegovi mjestani prikupili kako bih ga smjestili u tu ustanovu. Ponovno se vraća kući i prestaje njegovo liječenje.

Zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi, nesposoban je za rad i nije sposoban da se sam brine o sebi. Iz tog razloga Hase ne prima redovno terapiju.
Hasu je, na reagovanje mještana, posjetila socijalna služba, i nakon obrade njegovog slučaja, počinje primati socijalnu pomoć u iznosu od 50KM, i pored toga ima jos pomoć dobrih i humanih komsija, koji mu pomažu i brinu se o njemu koliko mogu.
Humanitarnu akciju za izgradnju nove kuće pokrenuli su mještani i komšije uz džematski odbor džemata Gornje Koprivne, a glavni pokretač među njima je Nedžad Orlić koji se i najviše brine o njemu, na čiji žiro račun možete uplatiti novac.

 Molimo sve humane ljude da se odazovu ovoj akciji, i pomognu u izgradnji nove kuće za Hasu Osmančevića.

Uplatu novca možete izvršiti na transakcijski račun:

Naziv banke: ZIRAAT BANK BH D.D.
Naziv pravnog lica: NEDŽAD ORLIĆ
Transakcijski račun broj: 186-222-033-232-95-76
Svrha: Pomoć za izgradnju kuće Osmančević Hasi

Za uplate iz inozemstva:
Za uplatu iz Njemačke:
Naziv banke: ZIRAAT BANK BH D.D.
Naziv pravnog lica: NEDŽAD ORLIĆ
SWIFT/BIC - DEUTDEFF
Account number: 936-276-510
Svrha: Pomoć za izgradnju kuće Osmančević Hasi

Cazin.NET

https://youtu.be/4Cg-ba1cxBo

Topic
Objavio: Čet, 04/05/2017 - 19:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top