Humanitarna akcija za Seferoviće: Porodica strahuje od urušavanja krova

Home

Humanitarna akcija za Seferoviće: Porodica strahuje od urušavanja krova


Teško oboljeli Dževad Seferović (52) sa suprugom Nesibom (48) i sinom Minelom (13) u Poriječanima, kod Visokog, u jednoj neuslovnoj, staroj, oronuloj kući živi u izuzetno teškim uslovima.

Dževad je već desetak godina gotovo nepokretan, njegove ruke su doslovno oduzete, a bolest je nastupila kao posljedica nekoliko operacija kičme. Nesiba, iako je takođe bolesna, brine o suprugu i sinu.

Seferovići borave u trošnoj kući, koja prijeti da se svakog trenutka uruši, a novca za obnovu ovog trošnog objekta nemaju.

"Živimo od 230 KM Dževadove invalidnine, koju često moramo utrošiti na lijekove. Kuća je stara, nemamo kupatila i ostalih uslova za normalan život. Najviše bih voljela kada bi nam neko sagradio novu kuću, jer u ovoj strahujem da se nešto ne desi. Očekujem svaki dan da se krov uruši. Bojim se za svoje dijete", priča Nesiba.

U želji da pomogne ovoj familiji, Humanitarna organizacija "Bosnia Appeal" iz Birminghama (Engleska) pokreće humanitarnu akciju te moli sve građane u Bosni i Hercegovini i dijaspori, sva udruženja i humanitarne organizacije sa bh. predznakom, potom građevinare i trgovine građevinskim materijalom, da pomognu. Glavni cilj akcije je prikupiti sredstva i materijal za obnovu porodične kuće porodice Seferović. Akcija traje do kraja maja ove godine.

Ukoliko želite pomoći ovoj porodici, možete ih kontaktirati na broj telefona:

 (+387) 062 856 442

ili uplatom na račun:

 BA391542139920823565 u Intesa Sanpaolo banci.

 

(Izvor: Nezavisne.com)

Objavio: Wed, 03/05/2017 - 06:54

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top