Humanitarna organizacija "4 Life": Pozitiva je naš imperativ!

U tekstu koji slijedi donosimo nekoliko detalja s putovanja velikih humanitaraca, Bećiru Hamziću i Mehmedu Koštiću, koji su odlučili da biciklima pređu put od 669,95km, od Linza do Velike Kladuše (Vrnograča).

I vjerovali ili ne, uspjeli su!

U ovom tekstu donosimo nekoliko detalja s ovog putovanja.

Momci su pravili pauze ali ne tako velike. Nedaleko od Slovenske granice zabilježili su prosječnu temperaturu od 33°C, ali ni to ih nije zaustavilo. Nastavili su dalje. Pišući svoju priču, Mehmed i Bećir nailazili su na mnoge aktere koje zanima isti žanr. U Sloveniji ih je dočekao i primio u svoju kuću na konak slovenski inspektor Andreo Poljanac, također zaljubljenik u biciklizam. 

Momci su iskoristili priliku i Sloveniji približili "4Life" i ispričali šta i kako radimo, pa ko zna... možda otvorili vrata i nekim novim prijateljstvima.

Također, Bećir i Mehmed su se slikali u Sloveniji sa jos dvojicom biciklista od kojih je jedan ni manje ni više nego, prvak u biciklizmu! I oni su čuli za "4Life"... U Hrvatskoj ih je mala nezgoda s biciklom pokušala omesti u namjeri, ali nimalo nije u tome uspjela. Jer, kako Bećir kaže: "Kad ga ne bih mogao voziti (bicikl), na ramenima bih ga odnio!" J

aka volja je bila kod njih. I zbilja, volja i želja i nadasve ljubav prema BiH kako su joj se sve više približavali, bili su im vjetar u leđa i na dan kad se rodio najveći čovjek BiH, Alija Izetbegović, 8.augusta, Bećir i Mehmed su prešli granicu Bosne i Hercegovine, i stigli u Veliku Kladušu.

Kažu, i cilj im je bio da na rođendan našeg prvog predsjednika stignu u BiH. I stvarno, svaki svoj zacrtani cilj ostvarili su. Da li je to do njih kao pojedinaca ili prosto krajiške krvi, oni znaju... Ovi momci su na ovakav način ispričali priču Humanitarne organizacije "4Life", i tako postali njeni unikatni ambasadori.

Pozitivom, sportom i širenjem onog najboljeg što ljudska duša sadrži pokazali su da naše vizije idu daleko i nemaju barijera. Naša misija je da pomognemo, prvenstveno onima kojima je najpotrebnije, ali pored toga želimo da širimo poruke dobra i poruke optimizma.

Želimo okupiti sve ljude dobre volje oko jednog cilja - DOBRA. Nadamo se da će ova priča nekog potaknuti na slično, da će se možda sljedeći put još hrabrih biciklista pridružiti Bećiru i Mehmedu. Ili 'pak pronaći drugačiji način da ispričaju "4Life" bajku. Do nas je. Kako zračimo, tako privlačimo. "4Life" - ZA ŽIVOT!