Više od godinu dana uspješnog rada: Humanitarna organizacija For Life iz Linza

Počeli su s radom prije godinu i pol dana i iza tima Humanitarne organizacije „For Life“ već je čitav niz uspješno realiziranih humanitarnih akcija u vrijednosti od preko 40.000 eura. Nekolicina mladih i studenata u austrijskom Linzu pokrenuli su rad ove humanitarne organizacije sa željom da organizirano i konkretno pomognu u svojoj matičnoj domovini i stavili u fokus svoga djelovanja pružanje podrške i pomoći posebno nadarenim učenicima i studentima, bolesnoj djeci te samohranim majkama.

-„Članovi naše organizacije su uspješni privrednici porijeklom iz BiH koji su ujedno i naši glavni sponzori i zahvaljujući našoj dobroj saradnji uspjeli smo postići izuzetno dobre rezultate već u prvoj godini našeg rada“, ističe predsjednik HO For Life Sabahudin Koštić.

To potvrđuju čak tri izgrađene porodične kuće za teško ugrožene porodice i četvrta koja se uskoro privodi kraju. Zatim, redovne stipendije za nekoliko učenika i studenata, novčana podrška za odlazak na međunarodna takmičenja nadarenih učenika i studenata, nabavka lijekova, medicinskih pomagala i pomoć u liječenju desetak djece i mladih s područja cijele BiH.

-„Uz uspješnu izgradnju kuća, za nekoliko smo porodica omogućili kupovinu krave, a u jednom slučaju i konja za vuču, što je svakoj od ovih porodica značilo veliku pomoć za egzistenciju. Takođe, smo dopremili i značajnu donaciju od 46 bolničkih kreveta za Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a u posljednje vrijeme dali svoj puni doprinos u pružanju pomoći sve većem broju migranata u USK“, rekao je Koštić.

Humanitarna organizacija For Life svoj rad i aktivnosti redovito prenosi u mjesečnim pregledima emisija koje postavljaju na svojoj web stranici, a čime ujedno šire dalje humanost i otvaraju dodatne mogućnosti za pružanje pomoći najpotrebnijima. U tom cilju, od sada imaju i svoje „ambasadore“ od kojih su prvi promovisani ovih dana na maloj svečanosti održanoj u Bihaću. Riječ je o ljudima različitih profesija i javnim ličnostima, sportašima i svima koji na bilo koji način mogu doprinjeti promociji ideje Humanitarne organizacije „For Life“ i pružiti pomoć ljudima u nevolji.