Pomozimo mu u njegovoj životnoj borbi: Humanitarni koncert za Senaida Ćatića iz Pećigrada

35-godišnji Senaid Ćatić iz cazinskog naselja Pećigrad do prije godinu dana vodio je normalan porodični život sa svojom suprugom i dvoje maloljetne djece. A, onda, usljed oboljenja zakazuju mu bubrezi i tada počinje njegova lavovska borba za život.

Brojni su medicinski tretmani koje je ovaj suprug i otac prošao, ali bezuspješno. Njegovim bubrezima, na žalost, nema lijeka. Za sada ga na životu održava jedino hemodijaliza na koju putuje svaki drugi dan u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Jedini spas i način da se ponovo vrati u normalan život bez hemodijalize jeste transplatacija, za koju ima donora. Međutim, ovakav operativni zahvat se može obaviti samo u inostranstvu, a novčana sredstva koja su potrebna su ogromna. Senaid i porodica su jednostavno nemoćni, i potrebna im je pomoć dobrih ljudi da bi spasili život ovog čovjeka. 

Zbog hitnosti za prikupljanje novčanih sredstava neophodnih za transplantaciju, 26. januara 2019. godine, subota, održat će se humanitarni koncert u restoranu "Halka", a goste će zabavljati mnogobrojni pjevači.

Koncert počinje od 19:00 sati, a cijena ulaznice je 5 KM.

Svi oni koji mogu i žele pomoći, mogu to učiniti i uplatom na brojeve računa u galeriji ispod, a Senaida možete i lično kontaktirati na broj telefona: 061/601-506.