Husein Delić, bivši načelnik, imenovan za devetog savjetnika Fikreta Abdića

Home

Husein Delić, bivši načelnik, imenovan za devetog savjetnika Fikreta Abdića


Kao što smo već rekli, svaki službeni list nosi nova iznenađenja kada je u pitanju Općina Velika Kladuša, pa tako i ovaj, sedmi po redu Službeni glasnik 7/17 .

U novom službenom glasniku imamo priliku da vidimo imenovanje novog savjetnika načelnika Velike Kladuše, devetog po redu. Radi se o bivšem načelniku Huseinu Deliću, penzioneru i nesuđenom kandidatu za načelnika na prethodnim lokalnim izborima ispred Demokratske fronte.

 

Kako neslužbeno saznajemo uskoro bi trebao biti imenovan novi savjetnik (savjetnik za poljoprivredu op.a.), deseti po redu,još jedan bivši uposlenik Općine, također penzioner.

 

Do sada imenovani savjetnici načelnika:

  1. Ervin Abdić
  2. Hasan Galijašević
  3. Sulejman Ćufurović
  4. Edina Abdić-Pleho
  5. Ismet Hušidić
  6. Aladin Ćerimović
  7. Refik Tabaković
  8. Ibrahim Mujić
  9. Husein Delić

Trenutnih devet (9) savjetnika na godišnjem nivou stanovnike Velike Kladuše koštaju približno nevjerovatnih pola miliona konvertibilnih maraka!

 

Uhljebljavanja i netransparentnost

Svjedoci smo da se po javnim preduzećima i Organu uprave svakodnevno izmišljaju nepotrebna radna mjesta koja su dodatno opterećenje po budžet općine Velika Kladuša, a sve to na uštrb općeg razvoja Velike Kladuše, jer isti taj novac se može uložiti u podsticaje čime se podstiče lokalni razvoj i poduzetništvo, te bolju socijalnu zaštitu za one u potrebi, što sada nije slučaj.

Posljedni u nizu su konkursi za prijem pripravnika sa srednjom stručnom spremom i portira-vozača u Centru za socijalni rad. Ovi konkursi su raspisani u mostarskom “Dnevnom listu”, koji nije dostupan za kupovinu u Velikoj Kladuši, a niti USK, tako da je i više nego evidentno da se radi o namještenim konkursima za pojedince i oduzimanju mogućnosti mnogim nezaposlenim koji ispunjavaju uvjete da se prijave na konkurse.

Također, ovi konkursi nisu objavljeni ni na službenoj web stranici Općine Velika Kladuša.

 

6.000,00 KM za rent-a-car!

Ono što je također veoma interesantno u zadnjem službenom glasniku jeste pokretanje postupka javne nabavke direktnim sporazumom za nabavku usluga najma putničkog vozila (rent-a-car) za potrebe Općine Velike Kladuše za 2017. godinu. 

 

(Izvor: Vkportal.ba)

Topic
Objavio: Tue, 16/05/2017 - 14:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top