Husein Mutapčić imao historiju nasilja nad ženama: U Americi hapšen jer je teško pretukao ženu koja ga je ostavila

Husein Mutapčić (60), koji je jučer u jutarnjim satima u lobiju hotela "Alem" iz pištolja usmrtio recepcionerku Dinku, s kojom je bio u ljubavnoj vezi, nakon čega je sebi pucao u glavu, ima historiju nasilja nad ženama.

Naime, ovaj američki državljanin porijeklom iz BiH tokom 2014. uhapšen je jer je teško pretukao bivšu partnericu u njenoj kući u Maršaltaunu u saveznoj državi Ajovi.

Prema tamošnjem policijskom izvještaju, Mutapčić se ispred doma nesretne žene pojavio pijan u Sedmoj aveniji.

Kada je pozvonio na vrata, žrtva mu je kazala da ide, a on je počeo vikati i psovati.

Razjareni Mutapčić ju je nakon toga udario šakom u lice i nastavio je zlostavljati dok se u incident nije umiješao žrtvin sin, koji se s njim potukao. Dvojica muškaraca udarala su jedan drugog u kuhinji, a nesretna žena pozvala je policiju, prenosi Avaz.

Po dolasku na lice mjesta policajci su utvrdili da žena ima povredu usne i donje vilice te je odvedena ljekaru. Mutapčić je optužen za ozbiljno krivično djelo nasilje u porodici.

Podsjećamo da su tijela ljubavnika pronađena pored šanka u hotelu. Žena je imala povredu od vatrenog oružja na prsima, dok je Mutapčić sam sebi nanio smrtonosnu povredu glave pucnjem iz pištolja. 

On nije imao prijavljen boravak u BiH, a podatke o njemu sarajevska policija pribavlja preko Američke ambasade u Sarajevu.