I policajci i vatrogasci intervenirali u Velikoj Kladuši

,

Velikokladuški vatrogasci su imali jednu intervenciju u Kudićima, rekao nam je dežurni Miljković. Radilo se o zapaljenju njive, a intervencija je trajala od 20.56h do 22.17h.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedno krivično djelo. Javni red i mir nije narušavan. Nema prijavljenih saobraćajnih nezgoda.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 50 pacijenata, a tri su upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Aida Dedić i Indira Bukvarević.

Isporuka električne energije je stabilna.

U organizaciji moto kluba „El Fuego“ jučer su počeli treći moto susreti. Mjesto održavanja je lokalitet kod Gradske sportske dvorane i plato kod OŠ 25. novembar. Kako je najavljeno, defile bajkera ulicama Velike Kladuše planiran je danas od 19:00h.

Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, a zbog visokih dnevnih temperatura savjetujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Danas i sutra (25. i 26.06.2022.god.) zbog radova na asfaltiranju obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka, na dionici Tunjice-Šargovac. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na alternativni pravac (Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili Prijedor-Bos.Dubica-Bos.Gradiška-Banja Luka).

Zbog održavanja manifestacije „512 Dani Ajvatovice“ od 17:30 do 18:30 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu. Do 26.06. do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta na području Srednjobosanskog kantona.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne i na istoku Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren uglavnom jugozapadni. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadng smjera. Dnevna temperatura od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

Nastavlja se period neuobičajeno visokih temperatura, što bi uz povremeno povećanu naoblaku i sparno vrijeme u poslijepodnevnim satima, kod osjetljivih osoba moglo dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Poželjno je prilagoditi aktivnosti svježijim i ugodnijim dijelovima dana, provoditi mjere zaštite od vrućine, te pratiti i pridržavati se uputa savjetodavnih službi. Opća slika će biti nešto lošija u unutrašnjosti zemlje.