Home

Ibrahimović otvoreno: Pokorio sam Englesku!

13 Jan

Ibrahimović otvoreno: Pokorio sam Englesku!

Prepotentan, arogantan, jedinstven. Zlatan Ibrahimović i u 35. godini igra kao mladić, najbolji je i najkorisniji fudbaler Manchester Uniteda, što mu daje pravo da se hvali u svom stilu.

- Bilo mi je potrebno tri mjeseca da pokorim Englesku - "opalio" je kao iz topa Ibrakadabra.

- Ostvario sam sve pojedinačne ciljeve, ne jurim zlatnu kopačku, već glavni trofej, a to je pehar Premijer lige. To mi je cilj. Lična dostignuća su samo usputne stanice dok ispunjavate glavni cilj. Trudim se da pomognem timu tako što ću raditi najbolje što umijem - da postižem golove, igram dobro, stvaram šanse mojim saigračima.

Svi koji su sumnjali da je previše star za velika djela, nisu bili u pravu. Zlatan je na 19 prvenstvenih utakmica dao 13 golova, samo je Diego Costa iz Chelseja ispred njega na listi strijelaca (14).

United je u super seriji od devet uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima, trenutno šesti u Premijer ligi, a Šveđanin je uvjeren da će ekipa tek napredovati.

- Pričao sam vam još na početku: "samo polako, bićemo sve bolji i bolji". Nešto nas podiglo, sad se vidi identitet Manchestera. Pronašli smo se, ali mislim da možemo da budemo još bolji. I bićemo bolji, jer radimo naporno na tome - siguran je Ibrahimović.

 

 

(Izvor: Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top