Icardi će zabiti nož u leđa PSG-u baš kao što je to uradio Salah Fiorentini 2015. godine

nog
Icardi se pokazao u odličnom izdanju na Parku prinčeva u dosadašnjem dijelu sezone jer je na 28 mečeva u svim takmičenjima uspio postići 19 golova.

Već odavno se špekuliše o tome da će PSG na kraju sezone sigurno otkupiti Icardijev ugovor od Intera, ali je sve to dobilo nevjerovatan zaplet.

Naime, italijanski mediji pišu da se Icardiju ne ostaje u Parizu, te da se želi vratiti u Italiju gdje je njegova porodica. L'Equipe piše da je Icardi čak spreman uložiti veto na dogovor Intera i PSG-a i stopirati transfer u francuski klub.

Icardi ima pravo da stopira transfer čak i ako PSG odluči da otkupi njegov ugovor. U tom slučaju Icardi bi ostao u Interu i imao bi pravo da pregovara s nekim drugim klubom.

Sličnu situaciju vidjeli smo 2015. godine kada je Mohamed Salah došao na posudbu u Fiorentinu iz Chelseaja, a kada je klub iz Firence htio otkupiti njegov ugovor on je uložio veto. Na kraju je Salah potpisao za Romu.

PSG ima opciju da kupi Icardija za 70 miliona eura, ali kako stvari stoje do toga neće doći jer se Icardi želi vratiti u Italiju i već se špekuliše da bi karijeru mogao nastaviti u Juventusu.