IDDEEA: Izdavanje pasoša otežano zbog firme Muhlbauer, nadležni rade na rješavanju problema

Home

IDDEEA: Izdavanje pasoša otežano zbog firme Muhlbauer, nadležni rade na rješavanju problema

Na sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH sa predstavnicima nadležnih organa za izdavanje putnih isprava - kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Javni registar Brčko distrikta BiH.

"Konstatovano je da je cjelokupan postupak izdavanja putnih isprava otežan prvenstveno uslijed neispunjavanja ugovornih obaveza aktuelnog dobavljača pasoških knjižica firme Muhlbauer d.o.o. Banja Luka, zbog čega će IDDEEA preduzeti radnje u cilju naplate ugovornih kazni.

Iz ovih razloga, građani Bosne i Hercegovine trpe značajne posljedice, i pored čvrstih uvjeravanja dobavljača da će osigurati neophodni repromaterijal. IDDEEA zajedno sa Vijećem ministara BiH i Ministarstvom civilnih poslova BiH intenzivno radi na rješavanju ovog problema, te očekujemo da će zahtjevi koji se predaju u narednom periodu biti rješeni u zakonskom roku.

Potrebe i prava građana su apsolutni prioritet u cjelokupnom procesu i sve institucije ulažu maksimalne napore kako bi njihova zakonska prava bila ostvarena", saopćeno je iz IDDEEA-e.
 
 
(Izvor: Klix.ba)
Tagovi
Objavito: Čet, 05/25/2017 - 17:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top