Idemo svi u pozorište: Predstava „Savršen kroj“ u Cazinu

Home

Idemo svi u pozorište: Predstava „Savršen kroj“ u Cazinu


„Savršen kroj” je komad razotkrivanja i prepoznavanja koji prije svega govori o muškim slabostima. Kroz slučajni susret dvojice po svemu, naizgled različitih muškaraca, drama tretira pitanja morala, stanja u društvu, sistema vrednosti, odnosa muškarca prema ženi.

Razotkrivaju se slabosti i strahovi protagonista. Ipak, možda, novokomponovani tajkun Marko i krojač na ivici egzistencije Svetislav i nisu toliko različiti. Možda imaju mnogo više zajedničkog nego što se to u prvi mah čini, a možda ni njihov susret i nije bio slučajan“, pojasnio je autor teksta Vladimir Đurđević.

 Ovog talentiranog pisca i dramaturga možda prepoznajete po nekim drugim djelima: Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase, gospođa Nušić i dr.

Uloge u pozorišnom komadu, koji je rađen u koprodukciji SARTR-a i UG „Scena“, igraju Admir Glamočak (Svetislav Šnajder) i Sead Pandur (Marko Milun).

Predstava će biti dio stalne postavke SARTR-a, a nakon nekoliko izvođenja u BiH, stiže i u Cazin. Na daskama koje život znače, u velikoj sali JU „Kulturni centar“ Cazin, ovi vrhunski glumci postaviće scenu u subotu, 22.04.2017. godine. Predstava počinje u 20:00 h. Ulaznice se prodaju po cijeni od 7,00 KM i možete ih kupiti na blagajni Ustanove, svakim radnim danom od 07:00 h do 15:30 h.

 

 

 

(Izvor: Kulturni centar Cazin)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 03/04/2017 - 11:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top