IGOR TABAK: "Muslimani su integrirani u hrvatsko društvo i to je naša prednost u odnosu na druge zemlje-mete terorizma"

Home

IGOR TABAK: "Muslimani su integrirani u hrvatsko društvo i to je naša prednost u odnosu na druge zemlje-mete terorizma"

Igor Tabak, hrvatski vojno-politički analitičar, povodom terorističkih napada na Barceloni govorio je za televiziju o potencijalnim opasnostima koje eventualno prijete Hrvatskoj od strane islamskih terorista.

"Naravno da takva opasnost nije isključena u Hrvatskoj, kao što nije ni u jednoj drugoj zemlji. Međutim, Hrvatska je tu specifična i u prednosti nad drugim europskim državama,  jer  je položaj i status muslimana u njoj drugačiji.

Muslimanska zajednica je uspješno integrirana u hrvatsko društvo. Islam je već stotinu godina priznat kao jedna od ravnopravnih vjera u Hrvatskoj i muslimani doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu. Mi nemamo muslimane koji su ovdje skoro došli i koji se ne osjećaju integrirani. 

Tačno je da i Hrvatska, kako članica NATO saveza, sudjeluje u vojnoj  mirovnoj misiji u Aganistanu, međutim nije velika tajna da naši vojnici i časnici prije odlaska u Afganistan u suradnji sa institucijama Islamske zajednice u Hrvatskoj prolaze obuku u kojoj se upoznaju sa islamskom tradicijom, kulturom, običajima, kako bi se pripremili za uspješnu suradnju sa lokalnim muslimanskim stanovništvom u Afganistanu", kazao je Tabak.

 

(Izvor: SB)

 

Tagovi
Objavljeno: Tue, 22/08/2017 - 08:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top