fbpx "IGRA 27" VAS ČEKA: Ne propustite veliki nezaboravni maskenbal u Cazinu (VIDEO)

"IGRA 27" VAS ČEKA: Ne propustite veliki nezaboravni maskenbal u Cazinu (VIDEO)

Home

"IGRA 27" VAS ČEKA: Ne propustite veliki nezaboravni maskenbal u Cazinu (VIDEO)


Maskenbal „Igre 27“ prerastao je u prepoznatljiv brend i tradicionalno okupljanje mladih, djece i njihovih roditelja prethodnih šest godina, i kao takav skup jedinstven je u Bosni i Hercegovini po brojnosti i tematici.

Za one koji kritikuju sve napominjemo da je ovo jedinstven skup mladih koji izaberu provesti svoje vrijeme u Kulturnom centru Cazin i time pokažu da je prava zabava tamo gdje nema alkohola i "džigare". 

Veliki maskenbal je pred nama, sedma godina, sve što je lijepo dugo traje.

Pripreme su u toku, "Winter Is Coming", maske pripremajte!

maskenbal

Ove godine nas će biti više, gužve će biti manje, svi će imati na raspolaganju veliku salu Kulturnog centra, poručuju iz "Igre 27".

Za najmlađu djecu program počinje u 15:00h i traje do 18:00h. U sklopu programa djeca će uživati uz vile, nezaboravne pjesmice, cool klauna i klaunovske igrarije i, naravno, maskenbalske nezaboravne poslastice.

Naći će se ove godine i kutak za roditelje pa uz kaficu, kolačiće i priču da predahnu. 

maskenbal

Za one nešto starije okupljanje i zabava u bašti Kulturnog centra počinju u 19:00h.

Čekat će vas pripremljeni kesteni, čaj, piće i zakuska, da se malo zagrijete i napunite energijom prije horora, jer kad si gladan nisi svoj. 

maskenbal

 >> HRANA I PIĆE U CJELOKUPNOM PROGRAMU SU POTPUNO BESPLATNI - SVI STE POZVANI, "IGRA 27" VAS ČEKA <<

Prihodi od ulaznica od maskenbala su potrebni za realizaciju velike umjetničke izložbe koju će "Igra 27" upriličiti uskoro u našem gradu, kao i za finansiranje priprema nove predstave koja tematizira dekonstrukciju tradicije.

Napominjemo da Udruženje samo finansira realizaciju umjetničkih postavki kroz aktivnosti zabavno-edukativnog karaktera kao što je maskenbal.  


Dvije-tri o „Igri 27“ 

Udruženje „Igra 27“ pravno je razvrstano kao umjetničko i književno stvaralaštvo i scenska umjetnost. U okviru statuta, osim predstava i općenito umjetničkih idejnih realizacija  priređuju i zanimljive manifestacije i performanse koji imaju za cilj privlačenje i navikavanje djece i mladih da svoje slobodno vrijeme provode u kulturnim centrima u zdravoj intelektualnoj, emocionalnoj i duhovnoj atmosferi koja će ih izgrađivati i čuvati od nusprodukata savremenog društva.

Hvala narodu, i malom i velikom, koji je uz „Igru 27“!
(Cazin.NET)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 17/10/2017 - 17:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top