ILEGALNA PRODAJA MEDA U CAZINU: Jedno lice lišeno slobode uz krivičnu prijavu

ILEGALNA PRODAJA MEDA U CAZINU: Jedno lice lišeno slobode uz krivičnu prijavu

Jučer je na parking prostoru TC "Bingo" u Cazinu jedno lice lišeno slobode, zbog ilegalne prodaje meda.

Prema izvještaju portparola MUP-a USK Snežane Galić, protiv lica M.I. koje je lišeno slobode, nad istim je zadevena kriminalistička obrada, a kantonalni tužio je se izjasnio da se u opisanom događaju stiču obilježja krivičnog djela "prijevara". Više o jučerašnjem slučaju u Cazinu rekla nam je portparol MUP-a USK, u kojem se navodi:

 – Policijski službenici PS Cazin, radeći po prijavi lica H.H rođen 1959. godine u Cazinu, koji se bavi pčelarstvom i registrovan je u udruženju pčelara Cazin, a koji je prijavio  da u posljednja dva do tri mjeseca njemu nepoznata lica vrše prodaju meda na području mjesta Koprivne, općina Cazin, i da se isti lažno predstavljaju i prodaju med koje je navodno vlasništvo prijavitelja. Dana 29.12.2017.godine oko 18.00 sati od strane patrole policije prilikom obilaska parking prostora TC „Bingo“ lociran u naselju Ćuprija, uočili su  NN-lice kako vrši prodaju meda. Policijski službenici utvrdili su identitet lica a radi se o licu M.I. rođen 1967. godine u mjestu Jezerskom, općina Bosanska Krupa te kod istog  pronašli oko 30-tak tegli meda bez deklaracije i sumnjivog porijekla. Lice M.I. lišen je slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj su obavili pripadnici OKP PS Cazin a koji su upoznali dežurnog kantonalnog tužioca koji se izjasnio da se u opisanom događaju stiču obilježja krivičnog djela „ Prijevara“. Navedeni med izuzet je uz potvrdu o izuzetim predmetima a upoznata je i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove koji će poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Po kompletiranju predmeta Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ Prijevara“ iz člana 294  KZ F BiH.

 

Pročitajte:
NAJMLAĐI IGRAJU ZA ENNU MUHIĆ: Humanitarni malonogometni turnir za djevojčicu iz Cazina koja treba operaciju srca

(Cazin.NET)

4 Odgovora na "ILEGALNA PRODAJA MEDA U CAZINU: Jedno lice lišeno slobode uz krivičnu prijavu"

 1. Mrkonja   31. Januara 2017. at 09:27

  Opaa

  Komentariši
 2. đuća   31. Januara 2017. at 16:42

  Sta ste skocili na covjeka, i on bi zivio, jebo vas med

  Komentariši
 3. Enes Hairlahovic   31. Januara 2017. at 17:03

  Zar se med nesmije prodavati ?!

  Komentariši
 4. Fuad Hairlahović   31. Januara 2017. at 20:03

  Ne na javnom mjestu, ako nisi registrovani pcelar, i ako nemas potvrdu o kvaliteti meda. Takvih je na stotine pčerala, ali je ovaj platio ceh 🙂

  Komentariši
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.