Imam iz Zavidovića hit Facebooka: Najviše novca na budalaštine troše muslimani (VIDEO)

Imam iz Zavodovića Izet ef. Čamdžić koji je za kratko vrijeme postao hit društvenih mreža uputio je nove poruke, koje su posebno zainteresirale korisnike društvenih mreža tokom ramazana.

Ovog puta on se osvrnuo na općenito stanje u islamskim zemljama širom svijeta, te na veliki kapital koji posjeduju islamske zemlje, a koji se, kako kaže, nerijetko koristi za "bespotrebne stvari", a ne za pomoć muslimanima.

"Nažalost, najnetransparentniji u zapošljavanju i vrijednovanju kvaliteta upravo smo mi, muslimanska društva diljem svijeta. Istina je, nažalost, da se najviše novca na gluposti, na budalaštine, na potpuno beskorisne stvari poput trka deva, kupovine skupocjenih slika, godišnjih odmora na koje se vodi 700 članova posluge.

Plati sliku 450 miliona. Taj novac troše naše pokvarene, korumpirane vođe, kraljevi i prinčevi, a mi demonstriramo. Gdje i kome upućujemo poruke? Neprijatelja obradujemo, njemu na ruku ide svaka naša razjedinjenost, svaka naša paradžematska aktivnost, on se tome raduje. Nama snaga nestaje", istaknuo je efendija Čamdžić.

Dodao je i poruku za sve one koji imaju priliku da upravljaju velikim sumama novca, istaknuvši da je grijeh uzeti novac koji pripada drugima.

"Možeš ti uzeti iz svoje neizmjerne ljubavi prema dunjaluku koliko god hoćeš tuđih para. Ali to nije tvoja nafaka, to je kapital. Ostat će iza tebe i nećeš ponijeti sa sobom, a sa sobom ćeš ponijeti grijeh jer si uzeo tuđe", zaključio je efendija Čamdžić.