fbpx Incident pred Vladom FBiH: Prevljak drsko i bezorazno napao borce Armije FBiH

Incident pred Vladom FBiH: Prevljak drsko i bezorazno napao borce Armije FBiH

Home

Incident pred Vladom FBiH: Prevljak drsko i bezorazno napao borce Armije FBiH


Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić posjetio je danas demobilisane borce Armije RBiH ispred zgrade Vlade FBiH.

Kako je kazao jedan od boraca Enver Kadić, premijer Novalić ih je iznenadio svojim dolaskom.

- Premijer je došao samoinicijativno da nam čestita Bajram. Sa njim je bio i njegov savjetnik Fikret Prevljak, koji je izazvao verbalni konflikt sa borcima - kazao je Kadić.

Kako je istakao borci su, u nadi da će im se problemi makar djelimično rješiti, u glas postavljali pitanja na što je Prevljak odgovorio verbalnim napadom.

- Drsko i bezobrazno Prevljak je pokušao ućutkati borce, što je izazvalo negodovanje. Premijer opet, jedno govori nama, drugo medijima. Mi ostajemo pri svojim zahtjevima, ne želimo pregovarati sa Vladom FBiH, hoćemo da oni izađu sa konkretnim rješenjima ili da makar da krenu da ih rješavaju - kazao je Kadić.

Prema njegovim riječima ispalo je da je najveći problem u invalidninama, jer pogrešno tumače rezoluciju koju borci traže. 

Podsjećamo demobilisani borci Armije RBiH, koji već 15. dan protestiraju ispred zgrade Vlade FBiH, a u četvrtak su uputili svojevrsni ultimatum Vladi, poručujući da će se, ukoliko im se ne ispune uvjeti, spaliti na dan Bajrama.

Poručili su da su umorni, iscrpljeni, ali ponajviše depresivni jer na Bajram ne mogu biti sa svojim najmilijima niti posjetiti mezarja.

Borci od vlasti traže formiranje jedinstveno registra boraca, jedno boračko udruženje te minimalnu mjesečnu boračku naknadu od 324 KM.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Ned, 25/06/2017 - 13:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top