Indira iz BiH na sudu: "Klonirani majmun, vanzemaljci, kontakt s Hitlerom"

Noćnu moru svih roditelja prije osam mjeseci doživjela je jedna žena iz Berlina.

Bio je 27. august 2017., kada je 28-godišnja Silvana A. stanicom metroa Pankstrasse u berlinskom kvartu Gesundbrunnen gurala dječija kolica u kojima je bio njen devetomjesečni sin.

Odjednom... Čudna žena izletjela je pred nju, zgrabila bebu iz kolica i počela daviti mališana. Vrisak djeteta natjerao je na reakciju jednog prolaznika koji uspijeva istrgnuti bebu, piše Berliner Zeitung.

Devetomjesečni dječak je nekim čudom ostao nepovrijeđen, ali se njegov spasilac našao na meti "čudne žene". Histerično nasrće na muškarca, bijesno ga udara, davi, sve dok je ovaj nije pesnicom oborio na pod i prekinuo dramu u berlinskom metrou.

Sve to piše u optužnici koju je napisalo Tužilaštvo u Berlinu. Napadač iz metroa je 47-godišnja Indira S., udovica iz Bosne i Hercegovine, protiv koje je pokrenut sudski proces zbog nanošenja opasnih tjelesnih povreda.

"Nisam željela povrijediti nevinu bebu. I ja sam majka dvoje djece, samo sam željela vidjeti da li je u dječijim kolicima moj ukradeni novčanik", rekla je Indira S. na sudu.

Njene današnje izjave djeluju prihvatljivo, ali se pretpostavlja da je u vrijeme izvršenja zločina patila od paranoične šizofrenije.

Potvrđuju to navodi službenika policije kojima je u Indira S. u trenutku hapšenja tvrdila:

"To nije bilo dijete nego klonirani majmun, okruženi smo vanzemaljcima, imala sam kontakt s Adolfom Hitlerom..."

Udovica iz BiH trajno je smještena na psihijatrijsku kliniku zatvorenog tipa. Presuda protiv Indire S. očekuje se 25. aprila.