Delegacija USK na SBF: Investitorima predstavljen projekat aerodroma Golubić

Na investicijskoj konferenciji Sarajevo business forum, projekte Unsko-sanskog kantona stranim investitorima, zainteresovanim za ulaganje u BiH, predstavila je delegacija kantonalne vlasti koju su činili: premijer Mustafa Ružnić, predsjedavajući Skupštine Agan Bunić i ministar privrede Nijaz Kadirić.

Danas je delegacija Unsko- sanskog kantona uz direktora BBI banke Amera Bukvića, koji je na čelu organizacije SBF, imala priliku susresti se sa gostima iz Dubaija, među kojima je i Mohamed Ibrahim el-Shaibani, rukovodilac investicijske korporacije Dubaija (DIC) i jedan od ključnih predstavnika vlade Emirata, te Ahmed bin Saeed el-Maktoum, član kraljevske porodice a ujedno i predsjednik "Emirates Group" i predsjednik "Dubai World".

Investitorima iz Dubaija predstavljen je i projekat aerodroma Golubić u Bihaću, kako stoji na facebook stranici Vlade Unsko - sanskog kantona.

- Predstavili smo potencijale našeg Kantona a posebno projekat aerodroma Golubić sa njegovim geostrateški značajnim položajem između dva nacionalna parka- Una u Bihaću i Plitvička jezera u susjednoj Hrvatskoj te ukazali na opravdanost ulaganja u ovaj projekat od kojeg bi cijela regija imala veliku ekonomsku korist. Uz to bi naš Kanton značajno skratio putovanja ne samo poslovnim ljudima i turistima nego i našim ljudima u dijaspori. Ovaj projekat je od višestrukog značaja za Krajinu i zato smo ga istakli u svim poslovnim kontaktima koje smo imali, kaže premijer USK Ružnić.