IPAK JE NEYMAR GAZDA U PARIZU: PSG ponudio Cavanija španskom velikanu!

Home

IPAK JE NEYMAR GAZDA U PARIZU: PSG ponudio Cavanija španskom velikanu!

Ime Edinsona Cavanija se nalazi na naslovnicama svih svjetskih medija, od kada je došao u sukob s Neymarom zbog “prava prvenstva” u izvođenju penala, kada je ekipa PSG-a u pitanju. 

Mnogobrojni ugledni mediji već spekulišu da je Cavanijeva budućnost na Parku prinčeva pod velikim upitnikom, a sve je počelo na utakmici PSG-a i Lyona.

Neymar je u PSG stigao ovog ljeta iz Barce za nevjerovatnih 222 miliona eura, te očigledno smatra da je on sada “glavni” u Parizu.

Ipak, Cavani mu nije htio dozvoliti da izvodi penale za PSG, što je rezultiralo njihovom svađom. Navodno je, nakon svađe, došlo i do manjeg fizičkog obračuna Cavanija i Neymara u svlačionici, ali je Thiago Silva “intervenisao”.

Nakon incidenta, Neymar je, navodno, zatražio od bogatog predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelafija sa se “riješi” Urugvajca.

A ako je vjerovati izvještajima španskog Diario Gola, Al-Khelafi je poslušao Brazilca, pa je odlučio ponuditi Cavanija Real Madridu.

Bogati katarski vlasnici se nadaju da će smiriti tenzije u ekipi tako što će prodati Cavanija, a sada se nadaju da će Real biti zainteresovan za njega, zbog potrebe madridskog kluba za pojačanjima u napadu.

Naime, Real, trenutno, od napadačkih opcija u svojoj ekipi ima “samo” Cristiana Ronalda, Karima Benzemu i mladog Borju Mayorala.

 

(Izvor: Sop.ba)

Objavito: Sat, 09/23/2017 - 08:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top