ISIL preuzeo odgovornost za teroristički napad u Parizu!

Home

ISIL preuzeo odgovornost za teroristički napad u Parizu!

ISIL je preuzeo odgovornost za napad u Parizu u kojemu je jedan policajac poginuo, a dva su ranjena. Teroristička organizacija je objavila da preuzima odgovornost za napad preko svoje novinske agencije Amak.

Podsjetimo, napadač je ubijen prilikom bijega sa lica mjesta.

Pariz se trenutno nalazi u potpunoj blokadi, a prema nekim informacijama, policija još uvijek traga za drugim napadačem. Ipak, ovi navodi nisu službeno potvrđeni.

Francuski predsjednik, Francois Hollande, je nakon hitnog sastanka sa premijerom Bernardom Casaneuveom, izjavio da je riječ o terorističkom napadu.

Francois Fillon, kandidat za predsjednika Francuske, izjavio je da bi se predsjednički izbori u toj zemlji, koji se održavaju za tri dana, trebali odgoditi.

Oglasio se i američki predsjednik, Donald Trump, a kazao je da pucnjava u kojoj je ubijen policajac i jedan prolaznik, liči na "teroristički napad". Izrazio je saučešće francuskom narodu.

Napadač je bio poznat francuskim sigurnosnim službama, i to zbog aktivnosti vezanih uz radikalni islamizam, javlja CNN.

Francuski istražitelji smatraju kako iza današnjeg napada stoji samo jedan napadač te kako je opasnost najvjerovatnije prošla, kazao je izvor blizak istrazi za CNN.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Topic
Objavito: Pet, 04/21/2017 - 06:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top